Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Μια νέα φυλετική ζούγκλα με φόντο την οικονομική κρίση…



Μια νέα φυλετική ζούγκλα με φόντο την οικονομική κρίση…
Ανοίγοντας την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο… διαβάζοντας μια εφημερίδα η ένα περιοδικό… μπαίνοντας ακόμα και σ ένα καφενείο, το θέμα συζήτησης που κυριαρχεί δεν είναι άλλο από το νέο ζυγό που υποδουλώνει τη χώρα μας και κυρίως τον λαό , την οικονομική κρίση.
Θέμα που είναι οικείο στ αυτιά όλων μας , θέμα που έχει γίνει μια συνήθεια σαν άκουσμα ,θέμα που όμως φαίνεται πως έχει ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κοινωνία , όχι μόνο οικονομικό αλλά κυρίως πολιτισμικό (με τη βαριά έννοια του όρου).
Η κρίση αυτή λοιπόν , φαίνεται πως έχει ξυπνήσει περίεργα και επικίνδυνα ένστικτα τα οποία στρέφουν ένα κομμάτι του λαού σ ένα άλλο ακόμα πιο αδύναμο ,λειτουργώντας με βάση τους νόμους της ζούγκλας.
Θα μπορούσε κανείς να πει πως η λογική «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και το μικρό τρώει το ακόμα μικρότερο» υπήρχε πάντα στην κοινωνία μας και δυστυχώς δε θα χει άδικο. Το θέμα όμως είναι πως η λογική-παραλογία αυτή έχει ξεπεράσει κάθε «ανθρώπινο» όριο και η οργή αυτή κατά βάση ξεσπά πάνω σε ανθρώπους που προέρχονται απ άλλες χώρες.
Οι νέες αυτές τάσεις είναι εκείνες που καίνε σπίτια αλλοδαπών, που χαράσσουν ναζιστικές σβάστικες πάνω σε ανθρώπινα αλλοδαπά κορμιά (λες και είναι άνθρωποι ενός κατώτερου θεού) ,που γίνονται συνθήματα ΟΥΚαδων και παρελαύνοντας ,το χειροκροτούμε. Οι λογικές αυτές δεν πλήττουν μόνο τους αλλοδαπούς (αν και δε μ αρέσει ο ορος) ,δεν πλήττουν ούτε καν μόνο εκείνους που τα προκαλούν , πλήττουν κι εμάς , καθώς μας αποδεικνύουν περίτρανα πως σαν κοινωνία έχουμε αποτύχει , είτε αυτό λέγεται πολιτισμός, είτε αυτό λέγεται παιδεία.
Οπότε ποτέ κάνεις δεν θα πρέπει να πει πως δεν ευθύνεται για όλα αυτά..είναι ευθύνη όλων μας!!!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!



2 σχόλια:

  1. Δεν είναι μόνο η κρίση που έχει εξαγριώσει τους φασίστες είναι και τα προβοκάτσια του Δεκέμβρη 2008 και όλα τα γεγονότα που προηγήθησαν της κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Safws kai den einai mono auto...to vasikotato einai i ellipsi paideias...apla ithela na estiasw sto kata poso i krisi ki oi duskoloi kairoi anazwpuronoun tetoia enstikta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή